A halolaj és az omega-3 zsírsav

A halolaj kiegészítők tökéletes forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek rendszeres fogyasztása elengedhetetlen azok számára, akik nagyon kevés halat fogyasztanak, vagy akik egyáltalán nem is fogyasztják ezt az értékes táplálékot.

Az Omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak. Három legismertebb csoportját különböztetjük meg: EPA (eikozapentaénsav), DHA (dokozahexaénsav), valamint harmadikként az ALA, vagyis az alfa-linolénsav. Ezek úgynevezett esszenciális zsírsavak. 

Mit értünk esszenciális zsírsavak alatt?

Az esszenciális zsírsavak számos fontos szerepet játszanak a szervezeten belül. Olyan anyagokról beszélhetünk esetükben, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, valamint fontos szerepet játszanak az ideg-, az immun-, továbbá az érrendszer megfelelő működésében. Az emberi test ezeket az anyagokat nem képes önmaga előállítani, így fontos és nélkülözhetetlen pótolni ezeket. Elsősorban táplálékon keresztül juttathatjuk a szervezetünkbe, azonban ma már kiváló étrend-kiegészítők segítségével is pótolhatjuk az esszenciális zsírsavakat. A két legjelentősebb létfontosságú esszenciális zsírsav az omega-3, valamint az omega-6.

Az omega-3 zsírsav szerepe és előnyei

Ahogy azt korábban már írtuk a legismertebb három omega-3 zsírsav az eikozapentaénsav, a dokozahexaénsav és az alfa-linolénsav, mely az emberi szervezetben az előbbi két zsírsav előanyaga. Az alfa-linolénsavat elsősorban növényi olajok tartalmazzák, míg az EPA és a DHA a tengeri halakban találhatók meg. Az omega-3 zsírsavak előnyeit tekintve elsősorban kiváló gyulladáscsökkentő képességekkel rendelkeznek, így rendszeres fogyasztásukkal több úgynevezett gyulladásmarker szintje csökkenthető a szervezeten belül. A többszörösen telítetlen zsírsavak, úgy mint az omega-3 zsírsav rendszeres és megfelelő mennyiségű fogyasztása elengedhetetlen a szervezet egészséges működésének megőrzéséhez. 

Omega-3 kimagasló előnyei:

- szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzése
- különféle daganatos betegségek prevenciójában is kiemelt szerepet nyújthat
- csontritkulás megelőzése
- látásromlás megelőzése

Az omega-3 továbbá fontos szerepet játszhat egyes pszichés zavarok, bizonyos autoimmun problémák, allergiák és bőrpanaszok enyhítésében egyaránt. Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztásával ezeknek a betegségeknek a kialakulása csökkenthető, továbbá a már kialakult betegségek tünetei pedig hatékonyan enyhíthetők. Szintén gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően akár depressziós tünetek enyhítésére, valamint a depresszió hagyományos terápiájának kiegészítésére is alkalmazhatók az omega-3 zsírsavak. 

Tehát az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében, amelyet a halolaj kiegészítők segítségével hatékonyan pótolhatunk.

Hol kapható?

Jutavit Omega-3 halolaj1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

Jutavit Omega-3 halolaj 1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

Omega-3 halolaj kapszula400db (Sanct Bernhard)

-15% Omega-3 halolaj kapszula 400db (Sanct Bernhard)

Az omega-3 zsírsavak (tengeri halak) rendszeres fogyasztása hozzájárul a vérzsírok normál szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez.

Ár: 5590 Ft
6595 Ft
Megnézem

GAL Halolaj Omega3 250ml3400mg

GAL Halolaj Omega3 250ml 3400mg

A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.

Ár: 6132 Ft
Megnézem
Újdonság

Caleido Halolajkoncentrátum gélkapszula 60 db

Caleido Halolaj koncentrátum gélkapszula 60 db

Kapszulánként 530 mg halolaj - 149 meg EPA- és 101 DHA-zsírsav tartalommal.

Ár: 2350 Ft
Megnézem
Népszerű

WTN DHA 700mg halolajkoncentrátumból 60 db

WTN DHA 700mg halolaj koncentrátumból 60 db

Kapszulánként 700 mg DHA-t tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 7380 Ft
Megnézem
Újdonság

Dabur Amla MiracleHajolaj 200 ml

Dabur Amla Miracle Hajolaj 200 ml

22 esszenciális illóolaj egyedülálló keveréke. Táplálja és erősíti a hajat anélkül, hogy elnehezítené.

Ár: 4195 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!